Hozzávallok :
Piskótához:
6 tojás
10 kanál olaj
10 kanál víz
1 sütőpor
20 dkg liszt
25 dkg cukor
Krém :
1 csomag puncs ízű puding
4 dl tej
25 dkg vaj/margarin
25 dkg porcukor
rumaroma ízlés szerint
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a sütőport , és a lisztet a masszát kétfelé vesszük és az egyikhez adunk két kanál kakaót
vajjal vagy margarinnal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjük, és 180 fokon megsütjük
Amíg sül a tésztánk elkészítjük a krémet:
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint vagy a vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a rumaromát, és apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.
megkenjük puncskrémmel az egyik darabot, és egymáshoz ragasztjuk egy sárga egy barna tésztát.
Két hosszú csík lesz a krémmel egymáshoz ragasztott piskótákból.
Ha készen vagyunk, elkészítjük a csoki mázat és beborítjuk vele és ferdén szeleteljük.
Ha készen vagyunk, elkészítjük a csoki mázat és beborítjuk vele és ferdén szeleteljük.
készítettem egy 6 tojásos kakaós piskótát 28 cm tortaformába
és egy 6 tojásból sárga piskóta lapot a sütöm tepsijébe ami 37X40
A csokis tortalapot kétfelé vágjuk , és megkenjük a krémmel.
A sárga piskótalapot is megkenjük krémmel, és kb. 6-8 cm-s csíkokra felvágjuk.
A csíkokat csigavonalba feltekerjük, amíg az átmérője eléri a tortalap nagyságát. A tekercset ráhelyezzük az előbb megkent tortakarikára és megkenjük krémmel, és rátesszük a tortakarika másik felét.
a tortát csokimázzal vontam be
250 dkg csoki
5-6 evőkanál olaj
a csokoládét kis darabokra tördeljük az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és tortára öntjük.
még nem tökéletes de én ezzel is megvoltam elégedve ahogy szét terült a csokimáz.
két tortát készítettem egyiket diabetikusan kellet ez sokkal kisebb is lett kb. 20 cm volt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése