2013. október 27., vasárnap

Bagoly torta

Hozzávalók : 
2 db  8 tojásos piskóta amiből kivágtam a bagoly formát 
Piskóta: 
8 db tojás 
160 g cukor
160 g liszt
1 sütőpor 
A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra.
A tojás sárgáját el kevertem a sütőporral 
A tojás fehérjét fölvertem   a cukorral
A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgattam 
Apránként  belekevertem a lisztet.
40 perc alatt készre sütöttem  a piskótát.
Krém:
4 tojás
200 g cukor
2 ek kakaó
100 g étcsoki
rum ízlés szerint
200 g vaj 


A piskóták amikor kihűltek akkor ketté vágtam  és kialakítottam a bagoly formát Megkentem krémmel és bevontam Unidec csokoládé ízesítésű fondantal   nagyon sok képet nézegetem és ez lett a végeredmény és utána fehér unidec fondantot megszíneztem és kialakítottam a bagoly formát és a  díszítést .






1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi fondantra van szükség a tortához?

Köszi szépen!

Szandru