2013. október 26., szombat

Tök torta

Tök torta (tökös napra a sulinkba )

  • Hozzávalók:  
    2,5dl bögrével mértem
    1 bögre zabpehely 2 bögre liszt 1 sütőpor 4 tojás 1,5 bögre cukor 1,7 dl olaj 2 bögre sült sütőtök püré fahéj, gyömbér mindegyikből fél kávés kanál fél kávés kanál só.

    Krém hozzávalói:

    4 dl tejszín 
    250 g mascarpone
  • ízlés szerint pürésített sült sütőtök ízlés szerint olvasztott jó minőségű fehér csokoládé

    Egy tálban összekevertem a zabpelyhet a liszttel és a sütőporral, és hozzáadtam a fűszereket és a sót is. (én késes robot géppel megőröltem a zabpelyhet )
  • Egy másik tálban a tojásokat habosra kevertem a cukorral, beleöntöttem az olajat, a pürésített sütő tököt és ezután hozzáadtam száraz hozzávalókat (a szárazat öntöttem a nedvesbe). Kuglóf formába öntöttem a masszát, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem. Egy kis ideig a formában, majd abból kivéve hagytam kihűlni. A fenti hozzávalót még egyszer megsütöttem mert hogy tök tortát készítsünk két kuglófra van szükségünk A kuglófokat ketté vágtam és megtöltöttem a krémmel amikor összeraktam a két kuglófot vékonyan bevontam krémmel és narancs sárga fondantal borítottam be és zöld levélkékkel díszítettem .




Nincsenek megjegyzések: